Kaos

Nu är det kaos. Det är kaos hemma och det är kaos i mitt huvud. Vi flyttar på lördag och det ser faktiskt ut som om vi inte packat något alls. Stressen börjar smyga sig på. Samtidigt som vi ska flytta så måste jobbet skötas, såklart. Har precis börjat jobba och mycket extra arbete blir det till att bara komma igång igen. Då syftar jag på allt pappersjobb. Fy, där har vi nackdelen med att vara egen företagare. 

Skriver igen när flytten är klar och vi är på plats i vårt nya hem.


Go´ natt alla!


Ska det se ut så där?

Emils mage är inte alls bra. Mjölkallergisk kan han inte vara. Vi undviker mjölk men magen är snäppet värre nu. Han bajsar 2-3 gånger varje dag och konsistensen är krämig och lukten påminner om diarrélukt. Och han är så hungrig jämt.
Kan det vara glutenallergi? Är det någon kunnig som kan de vanliga symtomen för glutenallergi/intolerans?

Stackars min lille pojk.




Så här ser magen ut ibland om kvällarna. =(


High Score



Det gick inte lika bra för min älskling =) Men han fick iaf vara med på listan.

Trevlig helg

Det var ett tag sen jag skrev. Och humöret här hemma är så mycket bättre nu.
Vi får flytta! Svenska Bostäder ringde upp oss och hade trevliga nyheter. De hade tittat igenom vårt ärende igen och såg att jag faktiskt bott i en av deras lägenheter tidigare och nu är det helt okej för oss att flytta. Vi ifrågasätter inte deras beslut denna gång.
Vi är så glada. Vi har satt igång med packningen igen och nu är det en enda röra här hemma. På fredag skriver vi kontraktet och på lördag flyttar vi.


I lördags var vi och bowla med hela min familj. Det var en julklapp från min mamma. Vi är några stycken när vi träffas alla, "bara"  20 stycken. Bowling i en timme och efter det bjöds det på god mat och dryck. Och gissa vem som vann över alla. JAG! =) Det gick jättebra för mig, trots att det var ett år sen jag bowla sist. Låg på High Score listan bra länge den kvällen. 

Bjuder på några bilder från lördagen.


 Emil kommer blir grym på bowling. Fixar redan greppet. =)

 Jag är så bäst! =)


Tack snälla mamma för en trevlig kväll!


=(

Har varken lust eller ork att skriva något inlägg. Det enda jag kan berätta är att det är dystra miner här hemma.

Nu är det snart helg ialla fall och då ska vi ha roligt. Hoppas vi känner oss på bättre humör efter helgen.


Kram

VA FAAN!

Det blir ingen flytt! Svenska bostäder anser enligt deras regler att vi inte bott tillräkligt länge ihop.
Man ska kunna styrka att man kan betala tre månadshyror på sin lön. Och ingen vanlig människa med normal inkomst har råd med en sådan dyr hyra SJÄLV. Vi är så förbannade och vet inte vad vi gör nu. Vad är det för jävla regler de har. Vi har ju barn ihop. Skulle det vara någon skillnad om vi vore gifta? I så fall går vi och gifter oss imorgon. Men helt seriöst vilka jävlar.


Vad är det?

Jag är galet trött. Vad är det för fel?
Jag jobbar och har en son som vaknar flertal gånger om nätterna. Där har vi felet. En stor eloge till er föräldrar som har fler barn och jobb att sköta. Som det ser ut idag så dröjer det länge innan Emil får ett syskon.



Nu ska jag snart bege mig ut i det här trista vädret. Jimmy ska åka upp med Emil till bvc. Nu har Emil varit mjölkfri i två veckor och inte har det blivit någon förbättring med hans mage eller sömnen. Jimmy ska upp och prata med barnmorskan och kräva ett pricktest. Vi vill veta om det är någon form av allergi och visar det inget så kan vi utesluta att det är allergi som Emil har. Men vad är det som stör han så? Han har även en röd torr fläck på sin högra kind, som han haft några veckor. Vi smörjer med fet salva men den vill inte försvinna. Kan det vara ett tecken på någon allergi?


Internet?

Vad handikappad jag känner mig utan internet. Det låter galet men jag skulle kunna säga att jag är beroende av nätet. Det är så mycket jag måste göra varje dag. Och så ligger det nere en dag och jag blir galen.
Jag brukar passa på att sätta mig framför datorn när Emil sover sin middagslur. Så idag blev jag mindre glad när jag inte kom ut på nätet.

Satte mig framför tv´n istället och tittade på reprisen på Let´s dance. Inte alls lika kul.


Grattis Viola




Idag fyller syster Viola 17 år som för tillfället bor i USA. Hurra och grattis till dig. 
Många kramar från oss.
 

Pengar

Det är ett nödvändigt ont. De som säger att man inte blir lycklig av pengar har så fel. Ont om pengar skapar bara tjafs och oro. Utan pengar kan du inte leva. Hur ska jag kunna betala räkningar, köpa min mat osv. om jag inte har några pengar.


Jag vill inte påstå att vi är fattig men vi har ont om pengar. Helt ärligt så vet jag inte hur det ska gå att betala nästa hyra.



Jag vill bli rik! Om jag inte får bli det så vill jag få i ordning på vår ekonomi så vi kan leva ett gott liv utan att behöva oroa oss varje månadsslut.  


Väck inte den björn som sover

Så här tidigt var det länge sen jag var uppe. Vaken vid den här tiden brukar jag för visso vara men då ligger vi kvar i sängen och myser.

Sitter och väntar på att mitt dagbarn ska komma. Vill inte väsnas för mycket, mina älsklingar ligger och sover. Man väcker inte den björn som sover. Nä men det är lugnast för mig om Emil sover en stund till.

Vår lägenhet är alldeles för stökig för att ta in någon hit. Det är kartonger överallt. Sen är det mest Emils leksaker framme. Vill helst inte att dagbarnen leker med hans saker. För tänk om de går sönder. Är det någon som ska ha sönder sakerna så är det självklart Emil själv. Vi ska äta frukost och gå ut om en timme så vi hinner inte med att leka så mycket ändå.

Nu står de utanför och jag ska ner och öppna.



Ha en bra dag!


LIKA?

  



Mammas kille eller hur?


Tjugondedag jul

Förutom det vanliga, lek, lunch, vila och mellis så har vi även haft julgransplundring idag. Tjugondedag jul/knut och julen dansas ut. Emil var inte alls förtjust i det. Fast han sov mindre än han brukar så det var nog därför han var på dåligt humör. Sen fick barnen varsin "godis" påse innehållande en ask russin, en clementin och en Pixi bok. Perfekt godispåse!


Imorgon ni, då jobbar jag långdag. Börjar vid halv åtta och jobbar till halv fem. Hur ska jag orka det som haft det så lugnt och bara jobbat 6 timmar per dag. Men kommer avsluta kvällen med god italiensk mat och tjejsnack. Ska ut och äta med Madde, Kickan och Max på restaurang LaCascata.


Sen jag och Emil kom hem så har jag stått vid spisen och lagat två rätter. Lunch och middag. Till lunch imorgon får barnen risotto och nu till middag åt vi tomat och dillpasta. Riktigt gott. Det har blivit en favorit här hemma.
Det är mindre kul att spendera all ledigtid vid spisen. Men antingen då eller tidigt på mornarna. Föredrar hellre att mysa med familjen på morgonen.




Emil älskar mat. Tur det. =)


Grattis Neo

                                        



Idag fyller Emils kompis Neo 1 år! Hurra för dig. Kramar Emil, Ella och Jimmy

"Titta bil"

Emil är så duktig. På bara några veckor så har han börjat intressera sig mer av ord. Han härmar allt vi säger och sätter ord på saker. Häromdagen sa han sin första mening, bestående av två ord, "Titta bil".


De senaste dagarna har han lärt sig säga bil, blä, "nänä" (näsa), "Momo" (mormor), "Meme" (Emil) och så viskar "Ea" och det betyder Erica.


Han har blivit så stor på bara några dagar. Går, pratar, äter vanligt mat och går hos dagmamma. =)

Min bebis är en stor pojke nu! Även fast han alltid kommer att vara mammas lilla bebis.



Mamma älskar dig!


Söndag

Nu är helgen snart slut och en hel arbetsvecka har vi framför oss. Mindre skoj! Men ska försöka hitta på något skoj så inte veckan känns så tung.



Avslutar den här veckan med lite bilder på min lilla groda.



Skrämde moster dig?

Vi var väl ute och gick i en timme. Barnen sov så sött. Jag tyckte nästan lite synd om Kickan när jag kom och hämtade Max. Jag vet själv hur ont det gjorde i hjärtat första gången/gångerna Emil var ifrån mig. Hon såg så orolig ut. Men det gick så bra. Max sov ju hela tiden. Fast han vaknade till när vi nästan var hemma igen. Han tittade upp och jag stack ner huvudet i vagnen. Först ett snabbt leende och sen blev han ledsen. Han visste inte om han skulle skratta eller gråta. Stackars pojke. Skrämde moster Ella dig?


Max han e ju bara för söt när han är ledsen (annars också såklart). Jag har då aldrig sett någon se så ledsen ut när han blir ledsen. Munnen formas som ett upp och ner vänt U. Precis som om man skulle ha ritat dit en ledsen mun på honom. Lilla skrutten! =)


Max på promenad

Om två timmar ska jag hämta upp min syster Kickans lilla Max. Hon får inte sova mycket för Max håller henne vaken om nätterna. Tänkte låta henne få sova några timmar och ta Max på en promenad. Antagligen kommer hon inte kunna sova något. Ja ni vet, separationsångesten! Men lite vila och egentid det behöver Kickan.


Kommer gå runt i området så vi har nära hem ifall han vaknar och är hungrig. För någon mat kan jag inte erbjuda han. =)



Tar med mig Madde så jag får lite sällskap och så kan hon hjälpa mig att dra Emils vagn.


Ser inte så roade ut, våra gossar =)



Hur gick det sen?

I torsdags på väg till tandläkaren gick jag förbi två väktare som stod och höll fast en berusad man. Om det var alkohol han druckit eller om det var knark som mannen hade missbrukat det vet jag inte. Men jag såg hur okontaktbar han var. Väktarna pratade med honom och han stod upp med deras hjälp och log och yrade något. Stackars krake!
Uppe hos tandläkaren låg jag i stolen och hade utsikt mot Polarn o Pyret och Apoteket, då ser jag en polisbil komma åkandes. Förstår då att de är där för att hämta upp mannen.


När jag är klar och går ut så ser jag polisen, väktarna och då är även ambulansen där för att hjälpa mannen. Ambulanspersonalen ger han syrgas och jag ser (utan att titta för mycket) att mannen inte är vid medvetande och hör även när de frågar väktarna om mannen var kontaktbar tidigare.


Samtidigt som jag är jättenyfiken så vill jag inte titta för mycket.


När jag sedan är inne på Polarn o Pyret så hör jag ambulansen åka iväg med blåljus. Det var bråttom!


Obehagligt för väktarna, att ena stunden stå där och prata med mannen och andra stunden är han mer eller mindre död. Jag hoppas det gick att rädda hans liv. Men och andra sidan så vet jag inte vad han har för liv. Kanske är uteliggare och pundare och kanske inte alls vill leva.


Knark är bajs!


Helg =)

Nu är det fullt upp här hemma. Börjar närma sig vår flyttdag. Det är kartonger överallt. Men ändå så känns det inte som om vi packat ner något. Vill se resultat.

Vi byter vår trea till en fyra. Mer plats för oss tre, våra två katter och alla dagbarnen. Jag älskar och stormtrivs i vår första gemensamma lägenhet. Men det är tyvärr för trångt. Så sista januari går flyttlasset.



Jo då, hos tandläkaren gick det bra och jag "slapp" betala. Abonnemanget täcker även akutbesök. De fyllde igen hålet och gjorde om en gammal lagning. Tandläkaren tyckte den var så fult gjort så han ville snygga till det. Det var väl snällt gjort men mer pina för mig. Idag har jag faktiskt ont i den tanden. Det ilar så när jag tuggar. Hoppas det går över annars blir det ett till besök där. Jag är inte alls förtjust i att gå till tandläkaren. Det gör ont och det låter så obehagligt från deras maskiner.


"Gratis" tandvård och kläder till Emil. Gick in på Polarn o Pyret och handlade en keps, tre tröjor och ett par byxor. Det blev en del men det var ju så billigt. =)



Min första arbetsvecka är slut. Tack och lov så var det en kort vecka. Jag är så trött och Emil stökade mer än någonsin inatt. När ska han lära sig att sova om nätterna?

Nu ska jag njuta av helgen tillsammans med min underbara familj.


Trevlig helg!


Tandläkaren!

Ska till tandläkaren snart. Bet av en bit tand, eller om det är en gammal fyllning som lossnat, förra veckan. Det gör inte ont men det samlas ju en massa matrester i hålet. Ofräscht! Fasar för hur dyrt det kommer att bli. Varför ska tandvården kosta så mycket? Förstår att många struntar i att gå till tandläkaren.


Jag har något som kallas abonnemangskort hos folktandvården. Jag betalar en förbestämd summa och får sedan gå till tandläkaren utan att betala något extra. Undersökning och eventuell lagning skall då inte kosta mig något. Gällande akutbesök så vet jag inte om abonnemanget täcker den summan. Det återstår att se.



Polarn o Pyret har rea så jag tänkte kika in där innan jag går och hämtar mitt dagbarn på lekis. Om jag "slipper" betala tandläkaren så är det mycket möjligt att Emil får något plagg av sin mamma.



Ha en bra dag!



Puss & Kram


Soltorkade tomater 21.90 kr/kg

Hahaha...

Jag bara älskar ICA´s reklam filmer. Ni vet de där om Stig och hans medarbetare på ICA. Och den nya nu är så rolig.

Stig tycker att han börjar bli lite rynkig. Går till sin kollega Sebastian och ber om råd och får höra hur fin och mogen hy han har. Sebastian drar streckkodsläsaren mot Stigs hy.

"När den här ger utslag då kan vi prata... Oj!" (soltorkade tomater 21.90 kr/kg)


Hahaha...


Tjejer hjälp mig!

Min första arbetsdag efter en lång ledighet är över. Det var helt ok och riktigt kul att träffa alla igen. Ja nu är det ju inte alls länge sen vi sågs. Men idag sågs vi som arbetskamrater.


Emil skötte sig bra idag. Han lekte, åt lunch och mellis tillsammans med de andra barnen. Och vilade i sin vagn medans barnen sprang runt och lekte. Det är lätt att det blir lek på hög ljudnivå när alla ses. Men han sov så gott ändå.


Dagen slutade redan vid 15 och vi gick upp till Vällingby och mötte Kickan och Max. Tänkte passa på att besöka mödravårdscentralen för att få preventivmedel utskrivet. Jag blir så less på mina minipiller jag äter nu. De funkade alldeles utmärkt under tiden jag ammade. Mådde toppen och mensen uteblev helt. Och nu är det helt tvärtom. Men att hitta rätt skydd som passar mig och mina krav är inte lätt. Jag vill INTE äta östrogener eller proppa i mig hormoner. Efter allt man hört vad östrogen kan orsaka. Nej tack! Varför äta något som kan ge mig blodpropp och cancer? Ja jag vet att det är en mycket liten risk men orden blodpropp och cancer skrämmer mig. Så vad ska jag välja för alternativ.
Tjejer! Om ni läser detta, tipsa och berätta gärna vad ni äter/använder för att skydda er?!



Puss & Kram


Mycket gjort

Vi har varit riktigt duktiga idag. Kläderna är rena och dammet från golvet borta. Jag har rensat "jobbpärmen" och plockat fram inför morgondagen.
Vi ska träffa dagmammorna borta vid lekis klockan nio och dit kommer även mitt dagbarn. Hon gick hos mig innan Emil föddes så där behövs det ingen invänjning. Vi känner varandra väl och har även setts många gånger under tiden jag varit ledig. 


Dags att laga lite middag och fixa ihop morgondagens lunch. Jag har som nyårslöfte att äta nyttigare så det blir en avokadosallad till lunch hade jag tänkt. Till middag ikväll får det bli lax och potatis.



Fick hjälp med städningen =)


Nej tack!

Nej den nya vällingen dög inte!

Emil vaknar varje morgon runt 6-7 tiden och vill ha sin välling. Han gnäller, sparkar och för en massa oväsen, allt för att få sin välling. När han ser mig eller Jimmy komma med flaskan så skrattar han till av glädje. Hela den proceduren gjorde han även idag men blev så besviken när hans, annars så goda, välling smakade annorlunda och inte alls gott. En timmes gnäll och stök i sängen innan han till slut somnade om. Och sov till nio.



Nu väntar en dag i tvättstugan och förberedelser inför morgondagen. Min sista dag som mammaledig och inte kan man hitta på något roligare.


Grattis Ludde



Grattis brorsan på 15 årsdagen!

Mjölkfritt

Min lille herre är så knepig. Nätterna är helt katastrofala. Emil vaknar en gång i timmen och gråter. Varför det vet vi inte. Han ligger och vrider och vänder på sig. Svårt att somna om. På dagarna är han mest gnällig och trött. Önskar ibland att han kan prata och förklara för oss vad det är som stör han. Känner mig så hjälplös. Jag väcks en gång i timmen, ger Emil nappen och snutten och ibland behöver han även tröstas. Jag är så trött och har knappt någon ork. Vi vill ha ett slut på det här.
Börjat fundera på om det är så att han kan ha ont i magen. Hans mage har sedan en månad tillbaka varit mycket gasig och bajset är lösare. Haft kontakt flertal gånger med bvc och det har tyckt att det låter som nattskäck. Det håller på en period och går över säger de. Men hell no! I tre månader har det sett ut så här.


Var uppe på bvc idag och träffade Emils barnmorska och hon vill att vi slutar ge Emil mjölkprodukter under några veckor för att se om lille herrns mage blir bättre. Jag tror inte att det är det som stör han. Men vi kommer att utesluta all mjölk under två veckor och se om det sker någon förändring.
Mjölkfri mat är ingen konst att tillaga. Det finns många bra mjölkfria produkter. Men vällingen är det värre med. I princip så innehåller all välling mjölk. Men barnmorskan tipsade om en välling som köps från apoteket och kostar massor (180 kr per burk/förpackning) och har en smak som många barn har svårt för. Den köper vi givetvis inte. Vem köper något som är så dyrt och som barnet ändå kommer att vägra dricka?
Googlade på mjölkfri välling och fann märket EnaGo som gör välling och gröt utan mjölk och som säljs i livsmedelsbutikerna. Kanon, den ska vi iväg och köpa!


Jag hoppas verkligen inte att det är så att Emil är allergisk eller intolerant mot mjölk. Är det så att han är det så får vi visserligen ett svar på hans beteende. Men ack så tufft det kommer att bli!




Min lilla älskling. Är det magen som bråkar med dig?


Dagmamma igen!

Jag har en sån fruktansvärd ångest. Känslor liknar de jag hade när det var dags för skolstart efter ett långt sommarlov. Klump i magen och snabba hjärtslag. Endast 2 dagar kvar på min mammaledighet. Vart tog de underbara 15 månaderna vägen? Jag vill verkligen inte börja jobba.


Pengarna lyser med sin frånvaro. Så ekonomiskt är det bara bra att jag börjar jobba igen och jag tror Emil kommer uppskatta det mer än jag. Han får komma ut varje dag och träffa en massa barn. Men jag ser inte framemot alla sjukdomar som kommer automatiskt när barn träffar andra barn.

Jag älskar mitt jobb som dagmamma. Det är så mysigt att jobba med barn. De är ena riktiga glädjespridare. Det finns inga mer ärliga och raka "arbetskamrater" än barn. Och det är absolut inte det som tynger. Det är bara det att jag vill helst inte jobba just nu. Jag har så mycket annat skoj som tiden då inte kommer att räcka till för. Men får se till att hinna med det också.

De här kommande åren kommer se lite annorlunda ut. Min son Emil ska börja som dagbarn hos mig. Jag är hans dagmamma och han mitt dagbarn. Tror det kommer gå jättebra.


Nu så

Nu får jag vara nöjd, för ett tag iallafall. Det är så roligt när man väl lärt sig. Skulle kunna hålla på i all evighet med bloggens design.


Tack Erica för hjälpen! Vi har suttit som två datanördar med varsin dator. Fick photoshop installerat så nu ska jag bara ta mig lite tid och lära mig det.


Tänka, tänka

Som om jag inte hade nog med tankar. Jag låg i tre timmar, vred och vände mig i sängen och kunde inte sova. Jag tänkte! Nu på bloggens design. Det var ju inte meningen att bloggen skulle ge mig fler tankar. Det är sjukt hur mycket jag tänker.

Skulle vilja vara Nalle Puh för en stund. Han har inga bekymmer han. Och när han ska behöva tänka så måste han under koncentration tvinga fram en tanke. Vore toppen!





Snart kommer syster Erica hit och ska hjälpa mig med designen. För hur jag än gjorde så lyckades jag inte få till det igår kväll.


Tiden räcker inte till


Sitter här och försöker lära mig hur man gör. Riktigt kul faktiskt. Skulle vilja ha det på ett visst sätt men vet förstås inte hur jag ska göra. Får klicka runt och fundera på hur det är man gör när man vill ändra bloggens utseende.
Men just nu finns det ingen mer tid för mig att sitta här. Emil vaknade nyss efter två timmars vila i sin vagn ute på balkongen.


Kommer att skriva vid något tillfälle lite om min tid under graviditeten, förlossningen och som nybliven mamma. Känns bäst att börja från början och sedan fortsätta med nutid.


Min tur!

Tycker att det även är dags för mig att skriva av mig lite här ute i cybervärlden. Egentligen har jag inte förstått varför vi bloggar. Varför vill man att "alla" ska ta del av ens liv. Och vem vill läsa om mitt liv? Konstigt nog så tycker jag att det är jätteintressant att läsa om andras liv. Kunna läsa och känna igen sig.  


Jag kommer att skriva för min egen skull. Tanken är att bloggen ska bli min terapi, min hjälp från alla tuffa tankar. Nu är det så att jag tänker, tänker alldeles för mycket. Hur gör jag för att sortera bort alla hemska tankar och låta bra tankar ta plats? Det kan ta flera timmar innan jag somnar om kvällarna/nätterna. Det är fruktansvärt jobbigt. Nog med att min lille son Emil vaknar en gång i timmen.

Bloggen kommer att handla om mig och min familj. Önskar att jag fört dagbok över Emils första år. Klart jag minns mycket från bebistiden. Men inte allt i detalj så som jag önskar. Så risken är stor att det kommer att skrivas en hel del om honom nu istället. =) Med mig och Emil bor Jimmy, pappa till Emil. Min stora kärlek!


RSS 2.0