Som ett tecken från ovan

Idag har vi åkt runt och besökt våra släktingar som tyvärr inte finns hos oss längre. Tycker alla helgonahelgen är så mysig på sitt sätt. Vi lägger en extra tanke till nära som gått bort, tänder ljus, umgås och äter en god middag. Det är så otroligt fint med alla ljus som lyser i mörkret.  

Till middag åt vi helstekt rostbiff, klyftpotatis och bea. sås. Vi pratade om allt från himmel och jord. Emil berättar om hur kul han hade i lekparken med sin kusin Max. Sen tystnar han. Vi pratar vidare och då avbryter han oss och säger högt och tydligt "AIK,AIK". Haha vi fick oss ett gott skratt och det kan inte betyda annat än att AIK vinner imorn. Som ett tecken från ovan.

MEN...när Emil görs i ordning för natten och sitter på toaletten för att kissa säger han "Blåvitt,blåvitt".

Aaah...Vad ska nu detta betyda?

Min son skrämmer mig.

Men visst vinner AIK imorn!?!

Nu ska jag krypa upp i soffan och mysa med min underbara Jimmy.


Jamåhonleva...



Hurra och grattis till våran älskade syster/gudmor/moster/Erica som fyller 16 år idag.

Många kramar från oss!


9,telva,12

Nu har vi börjat känna oss bättre här hemma. Var ute på en promenad igår och det kändes bra. Imorn är det jobb igen. Men jag vill att Emil är hemma minst en dag till då hans hosta fortfarande är ansträngande. Han är full med energi iaf. Det var precis som om en veckans energi spudlade ut genom Emils kropp igår och även idag. Han är helt vild =). Men så härligt att ha sin friska pojke tillbaka.


Emil är mycket duktig på att prata och har ett stort intresse för siffror. Igår överraskade han mig genom att räkna till 14 eller 18 var det ju. Vi satt och lekte med playdo lera och han räknar sina små bollar han skapat. "1,2,3,4,5,6,7,8,9,telva,12,13,14,18" Han är så duktig så. Man är så liten och kan så mycket redan nu! Vad ska det bli utav han? =)



Mamma och Emil leker med lera =)

Svinis?

Fick en länk av Ia. Läskigt nog så stämmer alla sympton in på mig. Troligtvis på Emil också men han kan inte berätta om han ont någonstans.

"Har du symptom på svinfluensa?


Det är viktigt att känna igen symptomen på svininfluensan. Känner du igen symptomen på svininfluensa kan du tidigt märka om du själv och andra har smittats av svininfluensa och agera därefter. 

Hittills har de flesta svininfluensafallen varit lindriga med symptom som liknar vanlig säsongsinfluensa. Endast ett litet antal personer har fått allvarligare symptom. 

Om du har något av följande symtom kan du ha svininfluensa. De typiska symptomen är:

- plötslig feber (hög kroppstemperatur på 38 ° C eller över), och

- en plötslig hosta.

Andra vanliga symptom vid svininfluensan kan vara:

- huvudvärk

- trötthet

- frossa

- muskelvärk

- ledvärk 

- diarré och orolig mage (ev. kräkningar)

- halsont

- rinnande näsa

- nysningar

- aptitlöshet

Viktigt är att ta tempen då feber är ett av de viktigaste symptomen på svininfluensa. Om dessa symptom stämmer in kan du ha svininfluensa."


Febern tillbaka

Emils feber är tillbaka. Kollade han nyss då han varit så gnällig. 38,1....

=(

Sjukstuga

Vi är sjuka.

Det började med att Emil fick torrhosta i söndags och sen feber. Hostan blev sedan slemhosta och lilla älsklingen fick 40 graders feber. Febern är borta, men nu rinner den tjockt gul/grönt snor istället och hans vänstra öga är rött. Hostan är kvar och han visar att han har ont i halsen när han hostar.

Jag vaknade igår med smärta över bröstet och ont i ryggen. När jag tog på mig deo gjorde det hemskt ont i armhålan. Började få torr/rethosta. Några timmar senare hade jag feber. När Jimmy kom hem kunde jag äntligen gå och lägga mig en stund. Började må illa och spenderade timmar i badrummet i går kväll/natten. Det var som att öppna en kran både upp och där nere. Idag mår jag bättre i magen men har feber och hostan är jobbig.

Jimmy frös så inatt, han hade garanterat feber. Nu sover han och har sovit sen 10.

Vad är det vi åkt på? Influensan?

Jamåhonleva...



Hurra och grattis till Alicia som fyller år idag!

Många kramar från oss.


Flyttar måndag till fredag

Vi får skjuta på vår kväll. Emil är riktigt dålig och att lämna han hemma hade gett oss dåligt samvete.


39 graders feber, hostar och snoret rinner lite. När han hostar börjar han gråta. Antagligen gör det så ont. Är han inte bättre imorn så blir det ett besök till doktorn. Han ska inte behöva ha ont.

Vår dag!

Kvällen den 19 oktober 2001 gick jag ner till krogen med några kompisar. Var inte alls sugen på att gå ut men kompisarna övertalade mig. Kvällen var trevlig, vi drack gott och snackade, klockan slog 01.00 och det var dags för oss alla att gå hem. Väl utanför krogen kommer en kille fram och börjar snacka med mig och mina tjejkompisar och bjuder med oss på efterfest hem till Jimpa. "Jaha ja...javisst" hör vi en annan kille säga...och det är Jimmy. Promenaden hem till Jimmy var mycket trevlig. Vi pratade en del, tog en kisspaus i busken tillsammans (på varsin sida om busken, få inga andra tankar nu). Båda var vi lite berusade. Jimmy berättade högt och tydligt inför alla, "Ella hon är min". Tihihi...det var väl lite charmigt. 
Kvällen/natten fortsatte hemma hos Jimmy. Det kom mer folk, det spelades bra musik och vi hade det trevligt. Jimmy ville ha mer tid själv med mig så han ropa in mig till sovrummet. Vi pratade en massa, kramades och då möttes våra läppar för första gången. Vi bytte nummer och jag gick hem med min vänner. Där och då trodde jag att det var slut. En trevlig kväll helt enkel, inget mer med det. En söt kille men intresserad var jag inte redan då.
Dagen efter får jag ett sött sms då han kallar mig lilla grodan. Gulligt! Vi träffades igen och igen. Och nu idag bor vi ihop, är förlovade och har en underbar son tillsammans. Firar 8 år tillsammans och 2 års förlovning idag. Jag älskar min Jimmy så enormt mycket. Han är en underbar pojkvän/sambo/fästman och pappa till vår Emil.  

Se hela bilden

Ikväll ska vi ut och äta på vår restaurang, Romana Trattoria. Emil blir hemma med sin moster.

Träffades den 19 oktober 2001, förlovade oss den 19 oktober 2007 och kanske blir det även bröllop den 19 oktober år 20?? ;o)


VårdAvBarn

Emil hostar en massa, har feber och det rinner lite snor ur näsan. Vi har klara oss länge från sjukdomarna men nu är det dags igen. Har en sömnlös natt framför oss. Imorn är jag hemma med Emil och Jimmy får ta tisdag. Sen hoppas vi att Emil är frisk. Han är ovanligt pigg, men klara förstås inga motgångar. Hade det varit jag som haft 38.8 i feber så hade jag legat däckad i sängen. Förstår inte hur han orkar vara så energisk.  

Vi har spenderat dagen inomhus. Målat schablon på köksväggen och lekt med vår söta sjukling.


Imorn är det MIN och JIMMYS dag. 19 oktober!!! Barnvakt är fixad och vi ska mysa och äta på "vår" restaurang.


Spöket Laban

Jag tillsammans med min underbara familj såg "Spöket Laban" idag. Det var Emils andra biobesök och killen är inte ens två år. =) Snällt satt han hela filmen och tittade intresserad på spökena och åt popcorn. Riktigt mysigt att gå hela familjen på bio. Det gäspades en del bredvid mig men Jimmy höll sig vaken hela filmen (45 min). =) 
 

Tog tyvärr inga kort idag. Men har kort från Emils allra första biobesök, då vi såg "Alfons och Milla" tillsammans med de andra dagbarnen och dagmammorna.  


Lena 4 år, Elsa 5 år




Hurra och grattis till Lena som fyller 4 år idag!

Många kramar från oss.

Grattis till Elsa som har fyllt 5 år.

Kram tjejer!

Jag ryser ...

Min värsta mardröm såg jag nyss i detta klipp. Mamman ser på när barnet körs över av tåget.
 

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article5967051.ab


Liten pojke i stor säng

Nu så, äntligen har Emil fått sin växasäng. Somnade bra, gick upp några gånger men gick snällt tillbaka igen. Hoppas han sover gott hela natten i sin fina säng. Men tippar på att han kommer intassandes inatt, om inte det så mycket tidigt i morgon iaf.


Jamåhanleva...



Hurra och grattis till Micke som fyller år idag!

Många kramar från oss.

Jamåhonleva...



Hurra och grattis till vår älskade mamma/mormor/svärmor som fyller år idag!

Många kramar från oss.

Jamåhonleva...



Hurra och grattis till Elin som fyller år idag.

Många kramar från oss.


RSS 2.0