Sportlov

Jag och Emil har sportlov. Vi är lediga hela veckan och ska försäka hitta på en massa skoj nu. För sen dröjer det länge till nästa ledighet.

Någon som har bra tips på roliga aktiviteter?

Yeeeeeeees

Nu slipper vi BWO!


UT MED BWO OCH EMD

Fan va sne jag blir på melodifestivalen. Vilket fiasko med alla delmoment och omröstningar. Vi gillade låt nr 2 "I got U" men klart de inte har någon chans mot EMD. Lika så nu när BWO möter lilla Molly. Fan ska det vara match så ska BWO möta EMD. Så förbannat löjligt det här!
 

Mima = mera

Usch vad kallt det är ute nu. Så fort jag kommer utanför dörren fryser jag så det värker i mig. Emil han tycker inte heller om kylan. "Kall" säger han när han fryser.

Emil är ju bara för söt när han pratar. Han är faktiskt riktigt duktig på att prata. Det är ju förstås inga meningar än som han säger, men en massa ord. Båda tydliga och otydliga ord. 
Nu står han i köket och säger "Noonoo". Så nu är det dags att laga mat till familjen. 

Träffade en kompis som hastigast idag när vi var ute och gick med barnen. Nu får det inte gå ytterligare två år innan vi ses igen. 

Kram!
 


Explosion


Jag är så j*vla less på allt nu! Det är så förbannat rörigt här hemma. Visserligen är det till det positiva, då vi håller på att total renovera vår nya lägenhet. Men ALLT är jobbigt.

Emil är så mammig. Det tar på mina krafter. Han kräver all min uppmärksamhet. Ingen annan duger. Jimmy kan funka ibland och då ska han leka med Emil hela tiden annars vill han bara vara med mig. Skriker och kastar sig på golvet eller på marken när vi är ute. Jag har en önskan eller snarare ett krav att när jag står och lagar mat så får inte Emil stå vid mina ben, hålla fast dem och skrika. Dels för att det är psykiskt jobbigt att ha han skrikandes där men för att det är farligt. Tänk om jag snubblar till och tappar hett vatten över honom eller en kniv eller vad som helst. Och nu är det inte så att jag är hemma själv om kvällarna när jag lagar mat. Även fast det känns så. Så mina krav går att uppfylla. Emil tycker förmodligen att hans pappa är tråkig eller så håller han på med något som Emil inte får vara med på.
På dagarna i verksamhet är han bara för mycket. Det är bara jag hela tiden. Kom hem från en mysig (eller vad jag hoppades på) förmiddag i skogen med barnen. Det började med att han vill gå istället för att sitta i vagnen. Självklart. Och när han blir ner släppt så slänger han sig på marken. Hjälper han upp och han lägger sig ner igen och börjar tjura. Sätter han i vagnen igen och han skriker. Skriker hela vägen in i skogen. Lyfter ur honom ur vagnen ihop om att kunna leka alla tillsammans. Men då blir han hysterisk. Hans snälla mormor lyfter upp han och försöker lugna ner han och få han att tänka på annat men nej det funkar inte heller. "Mamma Mamma!"


Hade det inte varit för min förkylning och ögat som värker så hade jag haft mer krafter. Men nu är det inte långt från explosion.


 Och nu då förbannade hyreshöjningen och så retroaktivt på det för februari månad. Nä hur ska vi få ihop de pengarna.  


Sjukdomarna sprids

Nu är Emil på bättringsvägar. Men dock så vägrar han att äta. Han säger "nej" och spottar ut maten och kastar ner allt på golvet. Unge! Men han äter väl när hungern kommer tillbaka.

Vi fick middagsgäster igår. Mamma, Bertil och Erica kom förbi med presenter till Emil och hjärtformad choklad till mig och Jimmy. Bertil och Jimmy fixade våra elkontakter medans mamma och jag drack lite vin. Tiden gick och sen stannade de kvar på middag.


Jag är förkyld och allmänt trött. Sen har jag så ont i ögat. Har nån "plupp" på ögat som skaver mot ögonlocket när jag blinkar. Det känns som om jag har grus i ögat. Är det någon som vet vad det kan vara? Tänk om det är farligt och måste opereras bort. Ögonoperationer har jag stor respekt för. Ett slarvfel av läkaren och man förlorar synen.



39,2 grader

Tyckte för en stund att Emil verkade må lite bättre. Men nej då. Feber har gått upp och nu har han ingen aptit alls. Så svag och ynklig min bebis. Hostan och hans tunga andning gör mig lite orolig. Läste på en tjejs blogg om hur hennes lilla son hade infektion i lymfkörteln. Och hans symtom var just de Emil har. Feber, slem i halsen, tung andning och ingen aptit. Ska avvakta och se hur han mår imorgon. Annars blir det nog ett besök till vårdcentralen. Men just ja det är ju helg nu. Vart vänder vi oss då? Kan ringa vårdguiden och kolla med dem.


Det blir annars en lugn helg för oss. Imorgon på alla hjärtansdag så ska vi bara mysa. Tänkte göra potatisgratäng och fläskfilé till middag och sen krypa upp i soffan för att titta på melodifestivalen. Hoppas på en bättre omgång imorgon. Förra veckan var då inge bra alls.

Trevlig helg!


Sjuklingen

När Emil somnar själv och dessutom i en sån lustig ställning då vet vi att han inte är frisk.

Men så söööt!


Tandsprickning

Emil mår så dåligt. Han är så trött och gnällig. Minsta lilla motgång blir världskrig. Hostar och har feber. Tandköttet är svullet och det rinner dregel ur mungipan. Än så länge tre nya synliga tänder. Men fler är på väg upp. Nu kommer nog alla tänderna på en och samma gång.

Hur länge ska han behöva ha ont? Stackars min lilla älskling.

Någon som har tips på hur vi kan hjälpa Emil mot smärtan?


Åkpåse

Är det någon som har en åkpåse till övers? Behöver något varmt och mysigt till Emil i sin nya sulky.

Vagnsförsäljningen går framåt. Många som nappat. Så den matchande åkpåsen kommer att säljas med vagnen. Och då behöver vi ha en annan påse för att hålla vår kille varm nu under vintern.
 
Har du en åkpåse?

Säljer vår fina Emmaljunga City Cross 2008

Både sitt- och liggdelen är i färgen Jungle. Liggdelen är använd i 4 månader. Sittdelen är använd i 8 månader. Fina utan några fläckar. Regnskydd ingår. Myggnät finns inbyggt i sittdelen. Sittdelen är vändbar.

Allround påse i samma färg medföljer. Åkpåsen kan göras om och användas som dyna. 

Helt ny matchande väska i samma färg medföljer.


- Sittvagn
- Liggkorg
- Allroundpåse
- Regnskydd
- Inbyggt insektsnät
- Helt ny skötväska


Allt detta för bara 5500 kr.





Med superlätta, sportiga fälgar och kullagerhjul väger vagnen endast 11 kg när
du använder vagnen med City korg. City Cross levereras som lätt sittvagn med
lackerat aluminiumchassi vilket ger låg vikt, komfort, styrka och säkerhet.
Sittdelen är vändbar. Vagnen kan användas som Travel System om du köper en
adapter och Emmaljungas First Class0+base bilbarnstol.

Någon som vill köpa den???


Pappas födelsedag igår



Igår fyllde pappa år. Hurra å grattis igen till dig.

Å krya på dig gamle man ;o)

Snusk

Ja jag lever! =)
Jag har verkligen inte haft tid till att sitta framför datorn. Och egentligen har vi inte tillgång till nätet än. Väntar på att få det installerat.
 
Flytten för oss gick fort och smidigt. Men vår bytespartner var dessvärre sent ute. Hon höll fortfarande på att skruva ner möbler när vi kom med vårt flyttlass. Och någon flyttstädning var det inte frågan om. Det var så skitigt. Matrester och fett i hela köket, dammtussar stora som fotbollar, snuskigt badrum, fläckar och stänk på väggar och dörrar. Jimmy hittade könshår på toalettsitsen. Det är inte ok. Det finns en regel som säger att man lämnar sitt hem rent vid flytt. 

Skulle kunna fortsätta att berätta om allt äckel som hon lämnat kvar. Men så tråkigt ska vi inte ha det.

Visar några bilder som är tagna innan vi städade upp efter henne. De bilderna ska vi även skicka till bovärden.
 

 Bakom kylen.   Fläkten var full av snusk.
   Matrester på kökslådorna. Kylen är skitig och full av matrester. När vi ska lossa hyllor/fack så sitter de fastklistrade i matrester.

Hur har hon själv kunnat bo i det här?


RSS 2.0