Saknar Dig!

Idag är det 2 år sen vår allra käraste person lämnade oss, vår älskade Mimmi. Mer kärleksfull, omtänksam och varmare människa finns inte. Alla som kände Mimmi älskade henne.
Sommaren 2007 spenderade vi många timmar på sjukhuset. Vi hoppades att med lite läkarhjälp skulle Mimmi stå på benen igen. Men innerst inne förstod vi att den elaka sjukdomen hade besegrat henne. 24 september 2007 somnade hon in. Jag saknar Mimmi så mycket.

Jag minns när vi var hemma hos Mimmi en dag i maj. Köpte med oss en fin solros till en solstråle (som hon alltid var) och lite fika. Mimmi log och tackade, rörde knappt fikat. Hon hade så ont. Vi berättade för henne att jag var gravid och hennes ansikte sken upp men snabbt slocknade hennes fina ansikte. Hon försökte visa hur glad hon var för vår skull. Men det hon tänkte på var att hon aldrig kommer att få träffa vårt barn.

Jag saknar henne massor. Jag vill bara ringa henne och få höra hennes röst en gång till.

Det är så orättvist. Varför skulle Mimmi dö?

Saknar dig Mimmi!

 


Vart var min hjälte juli 2005?

Har förbannat ont i huvudet. Inget läkemedel vill hjälpa mig.

Haft en mysig helg med min lilla familj. Vi lockades ut av det fina vädret. Tog en cykeltur till Dragonparken, lekte och åt lunch på pizzerian. Idag har Emil lekt med sin fina gudmor Erica, medans jag och Jimmy fick lite egen tid.

I morse vaknade jag till av att jag hörde små fötter komma tassandes och sedan stod en nöjd liten pojke vid sängkanten. Jag tittade undrande på Jimmy som tittade lika undrande på mig. "Har du lyft ur han ur sängen?" Nä då, Emil tröttnade på att ligga kvar i sin säng och klättrade ur den själv. Snopet. Senast igår satt jag och letade växasängar för vi har funderat på att byta hans spjälsäng till en större säng nu. Så idag var det bara för oss att åka iväg och handla en ny säng till Emil. Två veckors leveranstid...shit...nu kommer jag inte kunna sova lugnt. Kommer ständigt oroa mig för att han ska göra sig illa när han klättrar ur sängen själv.


Måste rekommendera en otroligt bra film vi såg igår. TAKEN! Handlar om en flicka som blir kidnappad och hennes pappa gör allt för att hitta henne. Många scener fylls av en nästan otäck känsla av närvaro. Det är på allvar. Ruggigt, äkta och med känsla. Pappan är en riktig hjälte. 

        

Ryser fortfarande när jag tänker på filmen. Minnen väcks och jag mår så dåligt.
Vart var min hjälte juli 2005?

"Några främmande personer sliter in mig i en bil. Hinner knappt reagera. Jag är rädd, gråter och ber dom släppa mig. Tankarna snurrar, men första tanken är nu dör jag. ..."  


Måste ta en till alvedon och lägga mig på soffan.


Helg =)

Jag och Emil har redan tagit helg. Det blev inget jobb för mig idag. Så idag ska jag och Emil mysa och leka hela dagen.
När Jimmy kommer hem ska vi äta god mat (pasta med prosciutto) och dricka lite gott och fira in helgen. Vi har nämligen äntligen en "fri" helg. Denna helg och även nästa helg ska vi njuta och umgås bara vi tre. Kan inte minnas senaste helgen vi hade för oss själva.

Det närmar sig höst och som varje höst så har vi många födelsdagsbarn att fira.

Men så nu har vi två lediga helger som vi ska njuta till fulla av.


Längtar efter Jimmy nu.



Trevlig helg!


...

Jag är inne i en depressionsperiod. Kan inte sätta ord på vad det kan vara som gör mig ledsen. Jag har väl allt som ska göra mig lycklig!?
Jag har min lilla familj som jag älskar över allt annat. Jobb som jag trivs med och en stor härlig familj/släkt. Men det kanske är just det som gör mig ledsen. Att vara många i en familj har både gott och ont i sig. Jag känner ibland att det blir någon slags tävling. Den ena är bättre än den andra och så vidare. Man måste slåss om uppmärksamheten för att synas.
Jag är den som alltid ställer upp. Jag har en underbar kille som också alltid ställer upp. Folk ringer han och han kan släppa det han håller på med bara för att hjälpa till.
Kan känna ibland att det inte är mig ”folket” vill träffa när vi träffas alla. Alltid är det någon som har något de behöver hjälp med. Vill de att vi kommer bara för att träffa Jimmy och få hans hjälp? Är han omtyckt just för att han ställer upp för alla?

Sen har vi den som sällan kommer när vi alla träffas och är ändå så omtyckt och populär. Hur & Varför?

Vi var på en jättetrevlig kräftskiva hos min pappa för några helger sen. Den här gången hade pappa bjudit alla hans barn (vi barn som pappa och mamma har tillsammans) och till ovanligheten så kom vi alla. Bror och hans familj kunde tyvärr inte komma. Ena systern fick jag övertala för att hon skulle med. Det hör inte till vanligheten att vi träffas alla hemma hos pappa. Av olika skäl har mina syskon backat för hans inbjudningar. Jag och min lilla familj är den som verkligen vill ha kontakt med min pappa. Jimmy gillar min pappa jättemycket och även jag förstås. Var ju ”pappasflicka” när jag var mycket liten. Och det är väl lite det som jag saknar.

Men åter till kräftskivan som blev som jag befarade. När ens syrror och deras familjer, som inte varit där på år och dar, kommer med ut till pappa är all fokus på dem. Som vilken person som helst förstår att det blir. Inte fel med det utom att jag kände mig smått utanför. Det låter säkert fruktansvärt barnsligt men även vuxna har ”barnsliga” känslor. Så här i efterhand hade jag hellre kunnat stanna hemma.
Fast måste tillägga att det var riktigt kul att träffa lilla syster Lola som varit och ”härjat” i USA ett år ;). Vi två låg bakom denna träff. Men tyvärr vart den inte riktigt som jag hoppats.


Skulle jag strunta i att ställa upp för andra i familjen och strunta i att komma till alla som fyller år då tror jag inte för fem öre att jag skulle vara omtyckt. Men att vissa kan utesluta familjen och ändå vara så omtyckta. Det är en gåta för mig.

Hur kan jag känna mig utanför i en sån stor familj som vi ändå är? Men det gör jag.


Nu är det all fokus på min lilla familj istället. Där vet jag iaf att jag är omtyckt och populär. =) 



Min blogg mina tankar…respektera detta.


Nu trivs hon

Nu känns det genast mycket bättre. Fick ett mail från Tuvas nya ägare.
"Hej! Det går jätte bra med Tuva. Hon har vant sig och vi tycker om varann väldigt mycket. Hon är väldigt kelig, fin och väluppfostrad. Jag blir ledsen varje gång när jag ska till jobbet då måste jag lämna henne ensam. Vill skaffa en kompis till henne inom kort. Ni behöver inte oroa er för henne, hon är älskad och tas hand om ;-) Ha det gott."

Tuva har det bra =)

Tungt

Känns inte ens lite lättare idag. Nästan värre. Men jag fick ett mail från Tuvas nya ägare och hon skrev att Tuva varit orolig under natten men att tidigare under kvällen var hon framme och ville bli klappad. Lilla gumman saknar nog oss mycket.


Trasigt hjärta

Det verkar i mitt hjärta. Min katt, min älskade lilla katt har flyttat. Och ja jag vet, det var mitt beslut.

Men jag har mått så dåligt en längre tid. Har inte trivts hemma, i mitt hem. Det har varit så skitigt. Det har inte spelat någon roll hur mycket vi städar. För katthåret, kattsanden och lukten av kattkiss från kattlådan finns där kvar ändå. Min älskade lilla son skuttar glatt runt här hemma, ligger på golvet och kör runt med sina bilar, myser i soffan och han är konstant täckt av katthår. Han kliver på kattsanden, som följt med katterna ut ur lådan, och tycker att det gör ont i foten. Han sväljer gång på gång katthår som fastnat på nappen. När han besväras så besväras jag ännu mer.

Vi har två katter här hemma. Tuva är (var) min och Rasmus är Jimmys katt. Vi hade varsin katt innan vi flyttade ihop. Rasmus och jag har aldrig kommit överens. Rasmus har från första dagen tyckt att jag tagit hans husse ifrån honom. När Jimmy gick till jobbet om mornarna kunde Rasmus hoppa upp i sängen och attackera mig. När vi flyttade ihop vandes han väl mer med mig men vi har aldrig gillat varandra.
Rasmus har en hemsk dålig vana. Han klöser på möbler. Och det är helt oacceptabelt i mina ögon. När vår 10 000 kr soffa efter en vecka var sönderklöst i ena hörnet svämmade bägaren över och jag vart så ledsen. Vi kan inte behålla Rasmus. Hur mycket mer ska han förstöra. Förrutom att han stinker i munnen, då han har en böld som orsakar kloakstank i rummen han befinner sig i. Han hårar något hemskt mycket och är en mycket argsint katt. Allt ska ske på hans villkor. Jag ville inte ha han kvar hemma hos oss. Men nästan 2 år har gått sen vårt soffköp och katten är kvar.

Jag ville ha Jimmy och jag fick Jimmy men jag fick även hans katt på köpet. Tre års samboliv med Rasmus och jag tror psyket är mitt nästa hem. Katten går mig på nerverna. Vi har nu kommit överns här hemma att låta omplacera båda katterna. Det är Rasmus som ställer till med allt helvete här hemma men jag känner att jag vill leva ett djurfritt liv en längre tid nu. Finns nog många jag upprör nu när jag väljer att flytta katterna för att jag vill ha det rent omkring mig. Men det är mitt beslut och jag måste tänka på mig själv, min hälsa, och dessutom mitt yrke. Mycket av bråken som ibland sker här hemma är pga katterna (Rasmus). Jag måste få må bra. 

Men jag saknar min katt så enormt mycket. Hon finns inte här hos mig längre och jag kommer aldrig mer att få gosa och leka med henne. Jag har sådan ångest nu även fast jag vet innerst inne att det var ett bra beslut. Men tanken att Tuva ligger livrädd och vilsen under en okänd soffa får mitt hjärta att skrika. Stackars liten. Jag älskar denne lilla varelse och kommer alltid att göra det. Min lilla Tuva. Så många fina minnen jag har med dig.

Nu hör jag hur det knapras från kattmatskålen. Tittar dit, inbillar mig om att få se min Tuva igen. ;(


  

Min älskade lilla vän.

RSS 2.0